به گزارش «قدس آنلاین»، رقیه توکلی کارگردان فیلم سینمایی «مادری» در ارتباط با میزان حضور پررنگ فیلم اولیها در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر سینمای ایران گفت: تقریبا کارگردانهایی را که اولین فیلم اول خود را ساختهاند میشناسم و دورادور با کارهایشان آشنا بودهام. میدانم که که فیلمهای خوبی ساختهاند، اما از این ادغام فیلم اولیها با سایر کارگردانهای با تجربهتر ناراحت بودم چرا که گمانم بر این بود که حتما میزان حضور فیلمسازانی که اولین تجربه بلند سینمایی خود را دارند به دلایل مختلف در جشنواره فجر کاهش پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: همیشه با خودم میگفتم سال گذشته حداقل ۱۱ فیلم در بخش نگاه نو حضور داشتند و اصلا فکرش را نمیکردم که این تعداد از فیلم اولیها دوباره در جشنواره حضور پیدا کنند بلکه بسیار کمتر از این ها فکر میکردم. خیلی خوشحالم که این اتفاق افتادهاست و اطمینان دارم که با آثار خوبی از این افراد مواجه خواهیم شد. احسام این است که حتما فیلمها خوب بودهاند.
وی درباره احساس خود پیش از اعلام اسامی آثار سینمایی اظهار کرد: واقعا همیشه به این فکر میکردم که اگر فیلم من هم در جشنواره حضور پیدا نکرد لااقل آثاری راه پیدا کنند که به لحاظ فرم و محتوا دارای کیفیت قابل قبولی باشند. البته نمیتوان نظر قطعی داد و باید در زمان برگزاری جشنواره سی و پنجم فیلم فجر فیلمها را ببینیم و بد قضاوت نهایی را انجام دهیم، اما آنچه که میشنوم و میبینیم تا این لحظه اینطور بوده که فیلمها بر اساس معیارهای سینمایی انتخاب شدهاند.
توکلی در ادامه افزود: به هر حال تعریفهایی شنیدم که فیلمهای خوبی در این دوره حضور دارند. فکر میکنم رقابت بین فیلماولیها بسیار زیاد است از طرفی کارگردانهای حرفهای سینما هم بارها و بارها خودشان را ثابت کردهاند البته تیزرهای ساخته شده تقریبا نشان میدهد که شاهد آثار اصولی و استخوان داری در این دوره خواهیم بود.
این کارگردان درپاسخ به این پرسش که جشنواره فیلم فجر و دیدن شدن در این رویداد فرهنگی چه تاثیری بر فیلم و روند فیلمساز میگذارد گفت: در واقع به دلیل نداشتن تجربه شخصی نمیتوانم پاسخ روشنی دهم، اما فکر میکنم به دلیل فضای پر توجهی که نسبت به آن وجود دارد باعث دیده شدن فیلم میشود و در اکران اتفاقات بهتری برای فیلم میافتد چرا که مخاطب سینما با آن آشنا شده است و بخشی از معرفی فیلم در بازه زمانی برگزاری جشنواره توسط رسانههای مختلف انجام شده است. افراد بزرگ سینما و منتقدان و اهالی رسانه فیلم را میبینند و در موردش حرف میزنند و قدمهایی فیلم و فیلمساز را تا حدودی رو به جلو پیش میبرند.
وی در پایان صحبتهایش در ارتباط با مهمترین ویژگی فیلمش که امکان دیده شدن را دارد گفت: به نظرم بازی خوب هومن سیدی و نازنین بیاتی در فیلم به خوبی دیده خواهد شد و به چشم میآید چرا که برای نقششان بسیار زحمت کشیدهاند و البته فیلمبردار فیلم سینمایی «مادری» مرتضی قیدی نیز دیده خواهد شد چرا که تصاویر زیبایی را به ثبت رسانده است. البته تقریبا فکر میکنم تنها فیلمی که در بین آثاری که پروانه ساخت سینمایی داشتند در شخرستان و چنین شرایطی ساخته شد فیلم «مادری» بود.
توکلی دارای مدرک کارشناسی سینما و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی است و ساخت بیش از ۳۰ فیلم کوتاه و مستند را در کارنامه کاری خود دارد که برای آنها جوایز متعدد داخلی و خارجی دریافت کرده است.
نازنین بیاتی، هانیه توسلی، ملیسا ذاکری، مریم بوبانی، آنا زارع، سجاد اسماعیلی و هومن سیدی بازیگران فیلم سینمایی "مادری" هستند که به تهیهکنندگی سیاوش حقیقی در شهر یزد فیلمبرداری شده است.
داستان «مادری» درباره زندگی دو خواهر است که یکی عشقش را رها کرده و دیگری عشقش او را رها کرده است.
برخی از عوامل تولید "مادری" عبارتند از: نویسنده و کارگردان: رقیه توکلی، تهیهکننده: سیاوش حقیقی، سرمایهگذار و مجری طرح: حمیدرضا صالحیهیزدی، موسسه فرهنگی هنری توسعه آسمان هنر (گروه مارلیک)، مدیر فیلمبرداری: مرتضی قیدی، مدیر تولید: سیدحسین هادیانفر، تدوین: هایده صفییاری، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، برنامهریز و دستیار اول کارگردان: سیدروزبه سجادیحسینی، صدابردار: محمد شیوندی، موسیقی: ستار اورکی، طراح و ترکیب صدا: سیدعلیرضا علویان، جلوههای ویژه: امیر سحرخیز، اتالوناژ: نیما دبیرزاده، طراح لباس: مهرناز اکبری، طراح صحنه: محمود کشفیپور، عکاس: محمدهادی آخوندی، جانشین تولید: علیمحمد منتظری هدش، ترجمه فیلم: حسن شرفالدین، مدیر تدارکات: حسن محمدی و علی حصاری، مدیر رسانهای: سیدمحمدصادق لواسانی.
نظر شما